TOMME TØNNER UNDERHOLDER BEST!!!

Var i dag inne på Filmveb og fant dette:

Tomme tønner underholder best

I Norges svar på "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" får du et komisk møte med dumme bøller fra Oslos underverden.

NTB 20. august 2009
I en frukt- og tobakkssjappe i Oslo sentrums kjerne står en skitten kar og holder opp en lavalampe. Ali bak kassa klikker snart på grunn av alt skrapet som narkisen foran ham forsøker å prakke på han. Han tar noen steg rundt disken for å si fyren noen alvorsord.

"Kutt" ropes det fra et annet rom. I virkeligheten er vi inne i en svær bygning på Tøyen, hvor "Tomme Tønner" spilles inn.

I hele sommer har innspillingen av pågått rundt om i Oslo, og tanken er at det er byens underverden som skal få oss til å le når filmen har premiere 8. januar neste år.

Les også; Jenny i gangsterkomedie

Småkriminelt trekløver

Det er viden kjent at tomme tønner romler best. Men i det som blir Norges første gangsterkomedie er altså tanken at det er av tomme hoder man ler best.

? Jeg skremte kanskje folk sist gang med gangstere, så nå tenkte jeg å forsøke å få folk til å le litt av dem, sier manusforfatter fra "Izzat", Leon Bashir.

Han står sammen med Sebastian Dalén bak manuset til "Tomme Tønner", hvor de begge debuterer som spillefilmregissører. På toppen av det hele spiller Bashir "Ali", som er en hovedrollene i filmen.
Nico (Anders Danielsen Lie), Ali (Leon Bashir) og Bobby (Farakh Abbas) flankert av Tove Lill Løyte og Anniken Farinetti i Tomme tønner
Nico (Anders Danielsen Lie), Ali (Leon Bashir) og Bobby (Farakh Abbas) flankert av Tove Lill Løyte og Anniken Farinetti i Tomme tønner

Ali utgjør sammen med Nico (Anders Danielsen Lie) og Bobby (Farrakh Abbas) et småkriminelt trekløver som roter seg inn i ting langt utover det de selv makter å holde styr på. Det er de som hoder til i frukt- og tobakkssjappa der den narkomane fyren (Kristoffer Joner) forsøker å selge skrapet sitt.

? Nico er en litt sånn hvit pinglete wannabe fra Nordstrand som har fått innpass i grønlandsghettoen. Han forsøker veldig hardt på være gangster, men får det ikke særlig bra til, forklarer Danielsen Lie.

? Bobby tror også han er en ekte gangster. Målet hans er å bli blant toppgangsterne, men egentlig er han bare stor og innmari dum, forteller Farrakh Abbas, som har måttet legge på seg omtrent 15 kilo muskler for sin spillefilmdebut.

? Mellom hver tagning tar jeg minimum 100 pushups for å holde koken oppe.

Filmomtale: Tomme Tønner

Kjente navn

"Tomme Tønner" produseres i samarbeid mellom Tappeluft Pictures, som står bak blant annet "Død Snø" og Wanted Film. Og i tillegg til de allerede nevnte står også navn som Kim Bodnia, Yasmine Garbi, Jenny Skavlan, Lene Alexandria, Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen på rollelisten.
Leo (Slavko Labovic) Dansken, (Kim Bodnia) og Susie (Yasmine Garbi) i Tomme tønner
F.v.: Slavko Labovic, Kim Bodnai og Yasmine Garbi i Tomme tønner

? Jeg er veldig fornøyd med castingen. Men grunnen til at det er blitt slik er at med mange av dem har jeg hatt en dialog med i flere år. Kim Bodnia har for eksempel vært med fra dag én. Kristoffer (Joner) har også en stor og sentral rolle. Han spiller en av de karakterene man blir mest glad i, mener Bashir.

? Ja, han er en trivelig fyr. En advokat som gikk på en smell. Nå har han vært på heroin i tre år, og "Ali" er en av dem som har tatt ham under vingen, sier Kristoffer Joner selv.

Finish (Kristoffer Joner) i firsprang i Tomme tønner
Finish (Kristoffer Joner) i firsprang i Tomme tønner


? I det hele tatt er det et herlig manuskript og likeså karakterer. Det har vært veldig gøy å jobbe med dette. Det er ikke alltid man får jobbe med såpass morsomme situasjoner.

Politikvinnen Michelle (Lene Alexandra Øien) fra Tomme tønner
Lena Alexandra Øien
Og det er ikke bare oslogangstere som får prege lerretet i filmen heller. Her skal det være nok av gjenkjennelse for folk fra distriktene også.

? Det finnes småkjeltringer på bygda også. Og litt rånerhumor gjør bare at det blir ekstra morsomt, sier Bashir, som kan avsløre at manuset til en oppfølger allerede ligger klart.


Dette er veldig gøy å lese, så her har dere et bilde med et smugtitt i mitt arbeid fra filmen- kall det en teaser, hehe;)
tt1

2 kommentarer

Nathalie-Christin ¤

24.11.2009 kl.18:04

Jeg tror den filmen blir bra jeg :D

Sofie

24.11.2009 kl.18:06

interressant:)

Skriv en ny kommentar

hits